Regjistrohu

* Ju do të merrni lajmet dhe azhurnimet më të fundit në kohë rekord!

Arkivi

*Lajmet janë të renditura në bazë të datës së publikimit. Për më shumë nga arkivi i televizionit këtu – ARKIVI.

Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni të përdorni cookies.

Category: Lajme nga Opoja

Arsim

Ribotohet libri “Shkrim-leximi Arab-Kuranor” i autorit Kasam Muhameti 

Libri “Shkrim-Leximi Arab-Kuranor”, i autorit Kasam Muhameti, i cili botohet për të tretën herë, sapo ka dalur nga shtypi dhe falë donatorëve, edhe ky tirazh do të jepet gratis nga autori. Gjatë përvojës së tij 20 e më shumë vjeçare me vijuesë, autori Kasam Muhameti, arriti të përpilojë një metodë…

Aktuale

Shoqata ekologjike “Ambienti” përfundoi projektin “Trajtimi ekologjik i mbeturinave” në Dragash. (Foto)

Përfundoi me sukses kampanja “Trajtimi ekologjik i mbeturinave” në shkollat e komunës së Dragashit, nxënësit shfaqen interesim maksimal për zgjidhjen e problemeve mjedisore duke reflektuar në akteret mjedisor: Komunën Dragash, Eko-regjioni, SHEA… Së bashku për një mjedis më të shëndetshëm. Bashkangjitur ësht dhe pjesa e fillimit të kesaj kampanje që ësht…

Aktuale

SKANDALOZE: I VIHET FLAKA SIPËRFAQËVE PYJORE NË BREZNE TË DRAGASHIT

Persona të pandërgjegjshëm, të dielën në mesditë kanë djegur sipërfaqe pyjore në Brezne të Dragashit. Një gjë e tillë ka shkaktuar zemërim tek banorët e këtij lokaliteti, të cilët masovisht kanë reaguar në rrjete sociale për këtë veprim skandaloz të individëve të papërgjegjshëm. Ata kërkojnë nga organet kompetente që të…

Aktuale

Institucioni arsimor në Komunën e Dragashit pa tabelë informuese.

Në këtë fotografi është e paraqitur Shkolla Fillore “ Fetah Sylejmani”, paralelja e ndarë në fshatin Rrenc. Edhe pse ligji i obligon autoritetet komunale që rrugët, lagjet dhe institucionet publike siç janë shkollat, t’i pajisin me tabela informuese, në këtë shkollë dhe në përgjithësi në komunën tonë, nuk i kushtohet…

Aktuale

Qendra informuese për Shëndetin e Gruas në Dragash

Qendra Informuese në Dragash është e hapur çdo ditë pune për të gjitha gratë e vajzat e Dragashit, si dhe partneret e tyre. Orari i sesioneve është  i publikuar në QKMF në Dragash, ne uebfaqen e Aksionit për Nëna dhe Fëmijë si dhe grupin në rrjetet sociale të Qendrës –…

Aktuale

Legata e Kukli-Begut shtrihej deri në Shkodë

Njëra ndër rajonet e harruara që është lënë pak pas dore është Opoja. Bedri Halimi nga kjo trevë është shprehur për “Tv Opoja” se Opoja depërton thellë në brigjet e Koritnikut dhe Sharrit dhe shtrihet në tërë ujëmbledhësin e Lumit të Opojës, ku së bashku me Gorën përfshin skajin jugor…

Aktuale

Mullinjtë e harruar të Dragashit

“Dihet saktë se dikur ka pasur disa valanica, si në Bellobrad, Zgatar dhe Bresanë, mirëpo me kohë ato tanimë janë duke u zhdukur dhe kah fundi i shekullit XX duket se është vetëm një në Bellobrad. Me hyrjen e stofit në përdorim, edhe në këto anë malore, filloi evropianizimi i…

Aktuale

Pllava bëhet me rrjet të ri elektrik

Kompania Kosovare për Furnizim dhe Distribuim të Energjisë Elektrike, KEDS, ka vendosur rrjet të ri elektrik në fshatin Pllavë të Dragashit. Një pjesë e këtij rrjeti është vendosur nën tokë. KEDS, në këtë lokacion ka instaluar gjithsej 82 shtylla të betonit, prej të cilave 21 janë për tension të mesëm…