Sot në SH.M.L.”Ruzhdi Berisha” është bërë një një organizim simbolik, letraro-historik për nder të 28 Nëntorit-Ditës së Flamurit Kombëtar!
Ky organizim është bërë nga nxenësit që janë pjes e grupit të Historianeve të rinjë që vepron në kuadër të shkollës, me kryetar Hysen Bojaxhiu .
Fjalimin hyrës e bëri Profesori i Historis, z.Vloran Krasniqi ku i përshendeti të pranishimit në emër të grupit.

Janë prezantuar dy poezi kushtuar kësaj dite.Më pas nxenësit kanë prezantuar para të pranishmëve fjalimet e tyre mbi Nëntorin e Skënderbeu, Nëntorin e Shpalljës së Pavarësis së Shqipëris,Datlindjen e Adem Jasharit si dhe Dalja Publike e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Gëzuar 108-Vjetorin e Pavarësisë dhe Ditën e Flamurit Kombëtar! Lavdi veprës së pavdekshme të Gjergj Kastriot Skënderbeut dhe Ismail Qemalit!
Lavdi të gjithë dëshmorëve të rënë për lirinë e Kosovës! Nderim i përjetshëm për familjen Jashari!
Gëzuar të gjithë shqiptarëve kudo që ndodhen Festat e Nëntorit!