Regjistrohu

* Ju do të merrni lajmet dhe azhurnimet më të fundit në kohë rekord!

Arkivi

*Lajmet janë të renditura në bazë të datës së publikimit. Për më shumë nga arkivi i televizionit këtu – ARKIVI.

Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni të përdorni cookies.

Category: Kulturë & Art

Aktualitet

Vëllezërit Lecaj sjellin dy projekte muzikore për treven e Opojës.

Këngëtaret e mirënjohur Rijad dhe Mirhat Lecaj së fundi kanë sjell dy projekte muzikore për adhuruesit e muzikës së tyre. Këto dy projekte muzikore të Vëllezërve Lecaj janë kushtuar vendlindjes së tyre pra behet fjalë për treven e Opojës në komunën e Dragashit. Rijad Lecaj në një prononcim për televizionin…

Kulturë & Art

SHKA “Bresana” fituese e tri çmimeve në Hasi Jehon 2021

SHKA “Bresna” ka fituar vendin e dytë dhe dy çmime tjera në edicionin e sivjetem të festivalit Hasi Jehon. SHKA “Bresana” nga Opoja ishte pjesmarrës e festivalit Hasi Jehon e performoi natën e parë të këtij festivali, i cili organizohet nga SHKA Malsori në fshatin Gjonaj të Hasit. SHKA “Bresana”…

Kulturë & Art

Po renovohen objektet kulturore në Komunën e Dragashit (Foto)

Komuna e Dragashit, konkretisht Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport po vazhdon të renovojë objektet kulturore në Komunën e Dragashit, përveç pastrimit të hapësirës, në të gjitha këto objekte po bëhet funksionalizimi i tyre si dhe riparimi i tyre në bazë të nevojës. Kjo nismë cilësohet si një nisme tejet…

Kulturë & Art

Premier projekti muzikorë kushtuar trevës së Opojës(Video)

Këngëtari i mirënjohur i muzikës popullore Nikoll Gjini nga Prizreni se fundi ka publikuar projektin e tij muzikorë me titull “Opoja”. Nikoll Gjini për redaksinë tonë thotë se ndjehet shumë krenarë që ka miq nga Opoja dhe për ketë në shenjë falënderimi e respekti ka pregaditur ketë projekt muzikor për…

Kulturë & Art

“Opoja Vallëzon” edicioni i dytë, grupet pjesmarrëse dhe informacione rreth organizimit

Në komunën e Dragashit po organizohët edicioni i dytë i festivalit mbarkombëtar folkloriko-burimor “Opoja Vallëzon”, festival ky me karakter garuës në të cilin do marrin pjes dhjetra ansamble e shoqeri nga mbar trojet shqipetare. Festivali mbarkombëtar folkloriko-burimor “Opoja Vallëzon”, i cili organizohet nga “SHKA Bresana” dhe Drejtorati për Kultur, Rini…

Kulturë & Art

Daullexhiu nga Opoja që njeh shpirtin e secilit valltar

Rizah Mangjuku: “Dasma pa tupanë është si nusja pa vesh e pa sy, thuhet në popull. Nga shumica e daullexhinjve që ka Prizreni, Rizah Mangjuku nga Opoja dallon nga të tjerët. Ai thekson, për redaksin e portalit, se këtë zeje e ka trashëgim nga stërgjyshi i tij, kurse zanatin e…

Aktualitet

JU NJOHIM ME NJERIUN QË BASHKËJETON ME NATYRËN

Demir Reshiti, në një arë në afërsi të shtëpisë së tij në fshat, ka ngritur një oazë në të cilën ka mbjellë dhjetëra lloje pemësh, perimesh e bimësh, disa shumë të rralla të cilat për herë të parë kultivohen në Opojë, përkatësisht në fshatin e tij të lindjes Bresanë që…