Regjistrohu

* Ju do të merrni lajmet dhe azhurnimet më të fundit në kohë rekord!

Arkivi

*Lajmet janë të renditura në bazë të datës së publikimit. Për më shumë nga arkivi i televizionit këtu – ARKIVI.

Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni të përdorni cookies.

Category: Opinione

Opinione

Reflektim historik!

Krijimi i Aleancës Ballkanike të fillimvitit 1912 nga Serbia, Greqia, Mali I Zi dhe Bullgaria, përveç luftës kundër Perandorisë Osmane, kishte qëllim edhe coptimin e tokave shqiptare. Sa i përket Kosovës, ajo ishte në sferat e interesit serb, ku për ta Kosova ishte jetike dhe duhej të ishte pjesë e…

Opinione

KOSOVA DHE SFIDAT NË PERIUDHËN E PASLUFTËS

Duke pasur parasysh rrethanat aktuale rreth zhvillimeve në Gjykatën Speciale, vetvetiu shtrohen shumë pyetje dhe dilema: Pse ndodhi kjo? Si ndodhi kjo? Kush na e bëri këtë? Çka synohet përmes këtyre gjërave? Çka duhet të bëhet nga ana jonë? etj… GABIMET TONA Meqenëse lufta është zhvilluar në situata shumë të…

Opinione

Kush në të vërtetë e ndau Gorën?

(Shkrim me shkas, i motivuar nga shkrimi i prof. Sadik Idrizi me titull “Ndoshta nuk e keni ditur, ose kush e ndau Gorën?”, i publikuar në profilin e tij në facebook më 20 gusht 2020.) Shkruan: Demir Reshiti* Ditë më parë, profesor Sadik Idrizi, njëri nga pionierët e boshnjakizimit të…

Opinione

Historia Jonë po shtrëmbërohet!

Gjdo ditë e me tepër po vije duke u shtrëmbëruar Historia e Kosovës por edhe e Shqiptareve në përgjithësi. Është për tu ardhë keq se si përbuzë dhe hidhet poshtë , e kaluara jonë e lavdishme . Nuk duhet të shkojë shumë larg në Histori për të shikuar se si…

Opinione

I ngopuri, nuk ia din të uriturit

Eroll Venhari Të zgjedhurit e popullit duke punuar për interesa klandestine dhe interesa për politika ditore vazhdojnë të dëmtojnë zgjedhësit/qytetarët e tyre. Ligji për rimëkëmbjen ekonomike sërish nuk kaloi, si pasojë e jo seriozitetit të deputetëve dhe si pasojë e politikave për konsum ditor të partive politike. Sërish qytetarët e…

Opinione

Qeveri e dështuar dhe e pa përgjegjshme ndër vite

E di që ka të atill që mundohen nepermjet këtij reagimi të me ofendojnë apo edhe të me kritikojnë në forma të ndryshme por që ju them se nuk mërzitem fare për ato që thoni. Ata të cilët me kritikojnë ose me ofendojnë me shumë bindje e them se janë…

Opinione

MESAZHI I LUFTËS SË USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS

Mesazhi i Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i botuar nga redaksia e televizionit Opoja nga autori Bedri Halimi Një luftë pa mesazh i ngjan një shtëpie pa kulm e cila sado mirë të jetë bërë, po s`iu vu kulmi, me kohë shirat e vjeshtës e dobësojnë, kurse furtunat e…

Opinione

Mungesa e përvojës dhe kulturës politike evidente edhe sot e kësaj dite!

Politika kosovare ka mungesa të mëdha, munges parimesh, munges idesh, munges etike, munges, … munges. E të gjitha janë rezultat i mungesës së intelektualëve të mirëfilltë në politikë, përjashtuar aty këtu disa individë. Andaj, jo rastësisht konkurenca politike vazhdon të jetë në rrafshin e sharjeve, fyerjeve dhe gjuhës jopolitike, dhe…

Opinione

Gjuha e trupit mundesia për t’i kuptuar personat

Gjuha e trupit është mjeti më i vjetër i komunikimit për sa i përket historisë njerëzore dhe është një pasqyrim i ndjenjave dhe mendimeve tona. Sipas hulumtimeve në lidhje me gjuhën e trupit, fjalët tregon 10%, tingulli i zërit tregon 30%, gjuha e trupit tregon 60% në marrëdhëniet me të…