Regjistrohu

* Ju do të merrni lajmet dhe azhurnimet më të fundit në kohë rekord!

Arkivi

*Lajmet janë të renditura në bazë të datës së publikimit. Për më shumë nga arkivi i televizionit këtu – ARKIVI.

Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni të përdorni cookies.

Category: Histori

Histori

22 vite nga Masakra e Tusuzit në Prizren

22 vite nga Masakra e Tusuzit në Prizren, e cila paraqet ngjarjen më të rëndë gjatë luftës së fundit në qytetin e Prizrenit, në këtë operacion të forcave speciale serbe, u dogjën 245 shtëpi e u ekzekutuan 27 martir, prej të cilëve dhjetë ishin me përardhje nga treva e Opojës….

Histori

Një Histori e shkurtër e Fshatit Pllavë!

-Të shkruashë për vendëlindjen vërtet nuk është e lehtë , por frymezimi dhe dëshira për ti zbuluar gjërat më të bukura që ka ajo , të jep një shtysë për të shkruar e folur për të . Ndoshta në këtë shkrim nuk do te mundi ti paraqes vërtet ato gjëra…

Histori

Opoja, trevë malore në komunën e Dragashit

Emri Opojë është termë mjaft i vjetër i cili në burime të shkruara hasët që në shekullin e mesëm. Opoja në atë kohë konsiderohej pasuri e Peshkopatës së Prizrenit. Po ashtu në një hartë që pasqyron pasurinë e Manastirit të Arkangjelit në Prizren i gjejmë Buçën, Breznën dhe Pllavën. Në…

Histori

Reagon Bedri Halimi ndaj filmit “Dasma Gorane” i realizuar nga Tom Therçaj!

NJË DOKUMENTAR ME SHKARJE ELEMENTARE HISTORIKE Dokumentari me titull “Dasma Gorane” i realizuar nga gazetari Tom Therçaj rreth dasmës gorane më tërhoqi nga kureshtja për të parë se si e kanë realizuar në aspektin profesional. Krahas gjërave me vlerë dhe interesante, u befasova kur që në fillim të këtij dokumentari…

Aktualitet

HISTORIKU I SHFMU “FETAH SYLEJMANI” DRAGASH

Shkolla fillore dhe e mesme e ulët “Fetah Sylejmani” në Dragash është shkollë e plotë nëntvjeqare. Kjo shkollë është themeluar në vitin 1948 nga e cila deri tani kanë dalur gjenerata të tëra kuadrosh të cilët sot janë bartës të detyrave me përgjegjësi në komunën tonë dhe anëkënd Kosovës. Kjo…

Arsim

Porosit online librin “ETNIA KULTURORE NË LIRIKËN E OPOJËS “

Libri ETNIA KULTURORE NË LIRIKËN E OPOJËS është një libër me përmbledhje të etnosit popullor, sidomos nga trevat e krahinës së Opojës, të cilat autori me zell të madh i ka mbledhur nga burime popullore nëpër fshatra të ndryshme të Opojës me rrethinë. Për nga natyra e tij libri është…

Aktualitet

Alajdin Xhezairi ra dëshmorë me pushkë në dorë.

Me tre mars 1999, Alajdini së bashku me 30 ushtarë të tjerë, arrijnë në Vrri. Në mesin e tyre ishte edhe Hoxha, si dhe miku i tij dhe bashkëluftëtari i tij, Ymridin Çengaj. Më11 mars 1999, forca të mëdha ushtarako – policore serbe organizuan aksion në shkallë të gjerë kundër…

Histori

Humaniteti i Dr. Hatim Baxhakut në luftë dhe në paqë.

Rrëfimet e fushëveprimatarisë së Doktorit gjatë luftës. Dr.Hatim Baxhaku u lind më 1955 në fshatin Bellobrad, komuna e Dragashit. Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në vendlindje. Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Prishtinës në vitin 1979, ndërsa specializimin në degën e Kirurgjisë së Përgjithshme në Universitetin e Zagrebit…