Regjistrohu

* Ju do të merrni lajmet dhe azhurnimet më të fundit në kohë rekord!

Arkivi

*Lajmet janë të renditura në bazë të datës së publikimit. Për më shumë nga arkivi i televizionit këtu – ARKIVI.

Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni të përdorni cookies.

Category: Natyrë & Turizëm

Histori

Opoja, trevë malore në komunën e Dragashit

Emri Opojë është termë mjaft i vjetër i cili në burime të shkruara hasët që në shekullin e mesëm. Opoja në atë kohë konsiderohej pasuri e Peshkopatës së Prizrenit. Po ashtu në një hartë që pasqyron pasurinë e Manastirit të Arkangjelit në Prizren i gjejmë Buçën, Breznën dhe Pllavën. Në…

Natyrë & Turizëm

Bjeshkët e Sharrit po e frymëzojnë Kadri Veselin

Kryetari i PDK-së zotëri Kadri Veseli është kthyer në kujtimet e viteve të nëntëdhjetë ku shpesh herë ka përshkuar rrugët malore në bjeshkët e Sharrit transmeton televizioni Opoja. Ai në ditët e fundit ka bërë një rrugëtim në këmbë neper bjeshkët e Sharrit sikurse në kohërat e vjetra. Madje ai…

Natyrë & Turizëm

Sharri dallohet për tri karakteristika të veçanta!

Dragashi apo Sharri dallohet për tri karakteristika të veçanta që ka ky rajon: qentë e sharrit (apo pastori ilir), djathin e sharrit dhe është vendbanimi i evtëm ku janë të përqendruar komuniteti goran. Dragashi është komuna më jugore e Kosovës. Gjithashtu kjo komunë shtrihet në lartësinë më të madhe mbidetare…

Lajme nga Opoja

Pamje mbresëlënëse nga Bjeshkët e Sharrit

@Hiking ne Bjeshkët e Sharrit-Dragash Video e bërë me dron ku shfaqën bukuritë e rralla natyrore të Opojës dhe Gorës duke perfshire: Mejdanin e Opojës sebashku me disa fshatra përreth, pastaj bjeshkën e Zaplluxhës,Blaqit, Bresanës, liqenjtë natyral dhe bjeshkën e Restelices. By: Veton Rifaj Hiking 100 KM in Kosovo

Aktualitet

JU NJOHIM ME NJERIUN QË BASHKËJETON ME NATYRËN

Demir Reshiti, në një arë në afërsi të shtëpisë së tij në fshat, ka ngritur një oazë në të cilën ka mbjellë dhjetëra lloje pemësh, perimesh e bimësh, disa shumë të rralla të cilat për herë të parë kultivohen në Opojë, përkatësisht në fshatin e tij të lindjes Bresanë që…

Aktualitet

Në komunën e Dragashit ka filluar të bëhet qethja e dhenve.

Në sezonin pranveror fillon të bëhet edhe qethja e dhenve për të i pregaditë ato për në bjeshkë thotë njëri nga Blegotret e komunës së Dragashit për televizionin Opoja. Tradita e qethjes së dhenve në trevën e Opojës nuk ka humbur traditen dhe vlerën e saj edhe në ketë kohën….