Gara Republikane e Kreativitetit Kulturor dhe Mendimit Kritik do të mbahet me datën 22 qershor 2019, në hapësirat e kampusit të kolegjit AAB, Rr. ”Elez Berisha”, nr. 56, Zona Industriale Prishtinë – Fushë Kosovë.
Në garat e nivelit republikan do të marrin çmime dhe do të shpërblehen vendi i parë, vendi i dytë dhe vendi i tretë.

Nga komuna e Dragashit do të marrin pjesë disa prej nxënësve garues të cilët u shpallën fituesi dhe që do të ken fatin të marrin pjesë njofton Tv Opoja .