Dita e Flamurit – 28 Nëntori, datë kjo e cila përkon edhe me shume festa tjera kombëtare si në të gjitha trojet shqipëtare festohët edhe në çdo shtëpi e fshat të komunës së Dragashit, por këtë vitë ashtu si edhe vitin e kaluar u festua vetëm me zëmer si pasoj e pandemis globale, ndersa vitin e kaluar nuk festuam por u organizuam ti dalim në ndihmë nënës Shqipëri pas termetit që shkaktoi shumë deme.
Çdo vitë në komunën e Dragashit për nder të Ditës së Flamurit-28 Nëntorit organizohën aktivitete sportive e kulturore, aktivite këto që janë anuluar këtë vit, por në mënyr simbolike kryetari dhe stafi i ngusht komunal në shenjë perkujtimi, mbajtën homazhe në Shtatoren e Adem Jasharit, në Varrezat e Dëshmorëve në Dragash e në fshatin Buçe, ku u vendosën kurora e lule.
©TVOPOJA