Sot në Dragash u organizua një takim ku u trajtua tema e pronës së guas në trashegemi, takim ky që është si rrjedhoj e bashkpunimit të mekanizmit komunal kundër dhunës në familje si dhe zyrës së UNMIK-ut në Dragash.

Pjes e këtij takimi ishte edhe kryetari i komunës z.Shaban Shabani i cili tregoi gadishmëri si dhe njëherit falendëroi për inciativën e kërkoi nga të gjith të pranishmit pavarësisht pozicionit tyre të japin kontribut në zgjidhjën e këtij problemi.

Në kuadër të këtij takimi u prezentua edhe filmi dokumentar që trajton qeshtjën e pronës së guas në trashegemi, film ky i përgaditur nga zyra për barazi gjinore e unmikut dhe i prezentuar në dhjetra vënde para një publiku të ndryshëm në mbar Kosovën.

Ky takim vazhdoi me diskutim nga të pranishmit dhe pyetje drejtuar panelistëve të cilët ishin zyrtar nga komuna e Dragashit.

©TVOPOJA