Në komunën e Dragashit po organizohët edicioni i tretë i festivalit folkloriko-burimor “Opoja Vallëzon”, festival ky me karakter garuës në të cilin do marrin pjes dhjetra ansamble e shoqeri të ndryshme.

Festivali folkloriko-burimor “Opoja Vallëzon”, organizohet nga “SHKA Bresana” dhe Drejtorati për Kultur, Rini e Sport në ditët e diasporës, këtë vit po organizohet edicioni i tretë, në të cilin për dallim nga vitet e tjera këtë vit festivalit do I bashkangjiten edhe ansamble e shoqeri nga shtete Ballkanike.

Festivasli do të mbahet në ambient të hapur në oborrin e shkollës “28 Nëntori” në Bresanë, me datë 10, 11 dhe 12 gusht, në çdo mbremje do të prezentojn shoqëri të ndryshme duke filluar nga ora 19:00.

Ky organizim do të pasurohët edhe me shumë nga prezenca e kengtareve nga estrada jonë, ndersa festivali do të ketë karakter garuës e do të zgjidhen përformancat më të mira si në aspektin grupor poashtu edhe individual, çdo pikë do të përcillet dhe vlersohët nga një juri profesinale e përbër nga emrat më të dalluar të folklorit në gjeografin shqipetare.

Opoja Vallëzon është festival ku do u jepet përparsi prezentimeve burimore dhe atyre koerografike gjë që e bën të dalloj nga festivalet tjera.

Televizioni Opoja si sponzor medial ka mësuar se cilat janë ansamblet pjesëmarrëse të cilat do të prezentojnë në edicionin e tretë të “Opoja Vallëzon”:

SHKA “Bresana” – Bresanë;
AKV “Hajvalia” – Hajvali;
SHKA “Mirqe Acev” – Prilep, Maqedoni e Veriut;
AKV “Deqani” – Deqan;
Ansambli “Visaret e Krrabës” – Tiranë;
Ansambli “Jonuz Ramadani” – Smirë, Viti;
Ansambli “Zeri i Kosovës” – Fushë Kosovë;
SHKA “Duga” – Podgoric, Mal i zi;
SHKA “Komorani” – Komoran, Drenas;
SHKA “Maja Karanfilit” – Vuthaj, Mal i zi;
SHKA “Qendra Kulturore” – Kaçanik;
SHKA “Bajram Shabani” – Kumanovë;
Ansambli “Vaqe Zela” – Fier, Shegan, Lushnje;

©TVOPOJA