Pavarësisht heqjes së tarifës, shteti serb vazhdonte ta mbante korridorin e mbyllur për qytetarët e Republikës së Kosovës, në anën tjetër gjatë pandemisë qindra punonjës shëndetësor erdhën nga Serbia në territorin tonë, përmes Merdares.

Indeksonline mëson se sot është hapur kufirin me Kosovën.

Këta burime thonë se sot rreth orës 16:00 Serbia ka hapur kufirin me Kosovën dhe se autoritetet serbe në ora 15:00 kanë njoftuar zyrtarët në pika kufitare se mund të kalojnë qytetarët tranzit.