Pranver S. Asllani nga Zhuri njëherit djali i Veteranit nga Zhuri shkruan disa sfida për prindin e tij të ndjerë gjatë luftës së viteve 1999 -ta , Selman A. Asllani me vend banim nga Fshati më i madh në Kosovë ( Zhuri i Prizrenit me preadhje prej Zgatarit të sharrit të Opojes ) Veteran i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Brigadën 128 Operacioni Shigjeta, raporton Tv Opoja.

Selmani ju bashkua Tri shkronjave të arta duke e lënë bashkshorten e tij me sëmundje kronike dhe tre djemt e tij nga mosha 12, 11, 5 vjeçë për t’i dal ball për ball armikut Skllav Serb , u sistemua në Domë të ujmishtit të Shqipërisë tek daja i vetë Nuk e kurseu duke mos kursyer më të shtrejtën , jetën e tij,por më e vështira që ishte e kushtëzuar daja i tij aty ku i sistemoi familjen duke i thënë nëse ti ikë për luftë do t’i largoj familjen nga shtëpia .

Selmani ndërsa Selmani ju përgjigjë me një fjalë : jo dajë se nuk iki për luftë sepse arsyeja ishte se ishte mbajtës i familjes, ndërsa Selmani në 02:00 të nates e lëshoi shtëpinë dhe ju rreshtua UÇK-së për t’a çliruar Kosovën tonë të dashur deri në fund të çlirimit amanetit Dëshmorve , kur e bëri regjistrimin për të hyrë në shërbim të atëdheut nuk deshën t’a pranonin për shkak e njohën se ishte mbajtës i familjes ndërsa
Selmani ju përgjigjë me një nje fjalë :

Unë kam ardhur dhe ska kthim mbrapa kam tre djemë nëse vdesë t’a gezojnë lirinë djemt bijtë dhe vajzat e
Kosovës .

Të qoft i lehtë Dhehu i Kosovës Baba jem .
Lavdi …!

/opoja.tv