A nuk është turp?! A nuk është nënqmim?! A nuk është mjerim?!
A nuk është shkatërrim?! A nuk është mendjelehtësi?! A nuk është e tepërt?!

Shkohet nëpër supermarkete të mëdha i sheh se shumica që punojnë aty janë gra e vajza. Shkon nëpër butika dhe lokale të ndryshme i sheh se shumica që punojn janë gra e vajza. Shkon nëpër banka të ndryshme i sheh se shumica që punojnë aty janë gra e vajza. Shkon në spitale dhe e sheh se është rritë shumë numri i grave që punojnë aty, ndoshta dhe e ka kalue numrin e meshukjve. Hyp në autobusa të ndryshëm e sheh se ma shum ka gra aty se meshkuj. Del nëpër kafiteri e restorante e hotele të ndryshme e sheh se ma shum gjenden gra e vajza se sa burra.

Nëse shkon nëpër televizione e gazetari të ndryshme e sheh se aty më shumë ka puntore se sa puntorë dmth ka gra e vajza më shumë se sa meshkuj. Tash ka fillue të bëhët edhe nëpër shkolla i sheh se rritet numri i mesuesve dhe pakohet numri i mësusave. Shkon nëpër fakultete e sheh se më shumë ka vajza se sa djem. Shkon në seminare e sheh të njejtën gjë.

Burrat tash shumicën i gjenë ose roje ose pastrues të supermarketeve, të bankave, të shkollave etj, ose i gjenë duke punue punë të rënda, ose sherbetorë nëpër resterante e kafe të ndryshme. Nëse vazhdon kështu kjo vetëm se do të shtohet dhe do ta shkatrrojë fenë tonë, moralin tonë, shtetin tonë, dhe ardhmerinë tonë dhe të pasardhsve tanë.

Nëse shkon kështu ska me pas gra që lindin e që e shtojnë numrin e popullsisë në vendin tonë, ska me pas edukim të pasardhsve tonë, ska me pas familje të shëndosha. Pse, ngase gratë i kan marr (apo ia ka ndihmu dikush kësaj qeshtje) që ato me i bë punët që s’janë të tyre e i kan lënë punët qe ju takojnë atyre.

O MENDJELEHTA!!!
Gruja nuk e ka vendin në shkollë, e as në bankë, e as në kuvende komunale, e as në spitale, e as në pallate sportive, e as në hotele, e as në restaurante e kafiteria, e as në supermarketa, por gruja e ka vendin në shtëpi. Ajo i sherben burrit të saj, i edukon fëmijet e saj, e ruan nderin e saj, dhe kujdeset për punet e shtepisë dhe për antarët tjerë të familjes më të cilën ajo jeton aty.

Nëse nuk e ndaleni këtë dukuri të daljes se grave dhe vajzave nga shtepitë (përveqse me nevojë, dhe nganjëherë për shetitje mirpo jo të vetmuara apo pa nje te afërm të familjeve të tyre), ose spaku nëse nuk i ndihmoni kësaj qeshtjeje duhet ta dini se pasha Allahun do ta rrezikoni fenë e juaj, do të i shkatrroni familjet e juaja, dhe vendin e juaj ku jetoni dhe ky dëm normal se zgjerohet dhe ka pasoja të mëdha. Sa ka pasoja? Pasojat janë të panumërta mirpo për të mos u zgjatur mjafton një ta përmendi: Thuhet se perandroritë e mëdha kanë rënë për shkak të grave (Dmth atëherë kur i është dhënë liri e tepërt atyre).

Mos u mundo me gjetë arsye ngase nuk ke, vetëm se të ka mundë mëndjelehtësia, dhe të ka ik mëndjemprehtësia dhe burrëria.

SHKROI: HOXHË MIRAN KASAMI