Sulmi ndaj gazetarëve në Kosovë është dukuri në rritje duke e rrezikuar një segment shumë të rëndësishëm shoqëror në krijimin e opinionit dhe informim objektiv për qytetarët.

Përgjegjësia për punën duhet të jetë e dyanshme, sikur për ata që kanë detyrim ligjor të sigurojnë kushte për punë të pa penguar të gazetarëve ashtu edhe për gazetarët.

Në këto ditët e fundit në një aksion të ndërmarrë nga Inspektorati komunal në Prizren për rrënimin e një pjese të një objekti afarist Gazetarët pengohen të kryejnë detyrat e tyre me qëllim për informimin e publikut. 
I bej thirrje policisë dhe prokurorisë që të hetojnë seriozisht këto kërcënime ndaj fjalës së lirë.

Shkruan: Miran EMINI – Pronar i Televizionit OPOJA