Mësuesi Raif Myrtezani, i cili u ka kushtuar gjysmën e jetës nxënësve të tij, tani është 65 vjeç dhe njeherit është pensionuar.

Mësuesi Raif Myrtezani vjen nga fshati Zaplluxhe e komunës së Dragash, e ku i cili udhëtonte çdo ditë për në fshatin Blaç për të dhënë kontributin e tij në arsim.
Kolegët e tij kishin organizuar një takim për të përshëndetur mësuesin Raif, dhe midis emocioneve mësuesi kishte vetëm fjalë miradie për kolgë e nxënës të tij.