ARTIKUJ

Kf Opoja e fundos Kf Rahovecin! (Video)

0
Ndeshja e gjiros së 26-të e ligës së dyt grupi A ndërmjet KF OPOJA dhe KF Rahoveci përfundoi me një fitore për Opojën me...

NDESHJET E ARDHESHME

Vëndas Musafir
OPOJA Deqani

HISTORIKU

Klubi futbollistik “Opoja” është themeluar në vitin 1992, si pasojë e masave të dhunshme të pushtimit ushtarak serb kur mijëra punëtorë të arsimit dhe administratës shteterore u përzunë me dhunë nga institucionet. Këtë fat e kishin edhe sportistët të të gjitha niveleve. Kosova përveç institucioneve tjera paralele që krijoi, të njëjten gjë bëri edhe në fushën e sportit duke krijuar Federaten e Sporteve të Kosovës dhe ndër tjera edhe Ligen e Kosovës në Futboll.

Futbollistet dhe udhëheqësit e asaj kohe të dëbuar nga klubi komunal i asaj kohe Graniçari morren iniciativen dhe themeluan klubin “Opoja” i cili ka garuar sukseseshem në ligën e parë të Kosovës nga viti 1992 deri në fund të vitit 1997 kur në fakt veç kishte filluar lufta e armatosur. 

Pas luftës, në vitin 2003 me krijimin e rrethanave të reja përsëri u riorganizua klubi Opoja duke marrë pjesë aktivisht në garat në nivel të Kosovës. Për shkaqe financiare  për disa vjet e ka pushuar aktivitetin, duke u rifunksionalizuar në vitin 2013, Nga ajo kohë e në vazhdim ka garuar në Ligen e Dytë të Kosovës. 
Gjatë këtyre 27 viteve të funksionimit përveç vështirësive të shumta dhe ulje ngritjeve, ky klub ka arritur edhe rrezulltate të larta. Qindra të rinj kanë kaluar nëpër dyert dhe aktivitetet e këtij klubi duke lënë gjurmë,histori dhe mbresa për futbolldashësit e kësaj treve. Shumë njerëz kanë dhenë kontribut të çmuar në ngritjen dhe udhëheqjen e klubit për çka mbeten të pa harruar në mendjen dhe zemrat e Opojanëve.
 
Aktualisht klubi Opoja është reformuar, po udhëhiqet nga një gjeneratë e re dhe ka synime të qarta për tu shndërruar në një klub profesional, një klub gjithëpërfshirës dhe simbol i trevës së Opojës në nivel vendi.

# EKIPI N F B H PIKË
1 Uv. Malisheva 24 20 1 3 61
2 Rahoveci 24 16 4 4 52
3 Behari 24 16 2 6 50
4 Dardania 25 15 2 8 47
5 Dardanet 25 13 6 6 45
6 Dukagjini 25 13 4 8 43
7 Vëllazëria 23 12 4 7 40
8 Lugu i Baranit 25 11 2 12 35
9 Dushkaja 23 9 4 10 31
10 Gjakova 24 9 4 11 31
11 Opoja 24 6 3 15 21
12 Pashtriku 24 5 4 15 19
13 Drini i Bardhë 24 4 4 16 16
14 Deçani 24 3 4 17 13
15 Dejni 24 2 6 16 12

 

Vëndas Rezultati Musafir
OPOJA ?-? Ratkoci
Uv Malisheva 2-0 OPOJA
OPOJA 2-4 Dukagjini
Dardanët 3-0 OPOJA
OPOJA 0-0 Lugu i Baranit
Dardania 3-0 OPOJA
OPOJA 1-3 Vëllazëria
OPOJA 2-1 Dejni
Gjakova 3-2 OPOJA
OPOJA 0-4 Behari
Rahoveci 3-1 OPOJA
OPOJA 0-3 Dushkaja
Drini i Bardhë 3-1 OPOJA
OPOJA 2-4 Pashtriku
Deqani 1-1 OPOJA
Ratkoci ?-? OPOJA
OPOJA 0-1 Uv Malisheva
Dukagjini 2-2 OPOJA
OPOJA 0-3 Daradnët
Lugu i Baranit 1-3 OPOJA
OPOJA 3-2 Dardania
Vëllazëria 2-1 Dardania
Dejni 0-2 OPOJA
OPOJA 2-2 Gjakova
Behari 1-0 OPOJA
OPOJA 3-1 Rahoveci
Dushkaja 1-1 OPOJA
OPOJA 0-3 Drini i Bardhë
Pashtriku 3-2 OPOJA

Së shpejti…
Statistikat janë të regjistruara nga data: 09.03.2019

# Emri Mbiemri Pozita Ndeshje Gola Asiste K të verdh K të kuq
1 Zekri ALIJA Portjer          
12 Iljaz ILJAZI Portjer          
3 Nderim KRYEZIU Mbrojtës Qëndror          
5 Hajris VEJSELI Mbrojtës Qëndror        
2 Ilir SALLAHI Mbrojtës Krahu          
19 Fadil TRUPAJ Mbrojtës Krahu          
Ahmed SHABANI Mbrojtës          
4 Driton SINANI Mesfushor Qëndror          
10 Elbasan BAHTJARI Mesfushor          
Ardit KRYEZIU Mesfushor          
Ensar KRYEZIU Mesfushor          
8 Brikend KRASNIQI Mesfushor Ofenziv          
11 Nadir FLUGAJ Anësor          
18 Arlind LUTFIU Anësor          
22 Arbias ZYMERI Anësor          
7 Ahmed KAMBERI Anësor          
21 Jaser MEJZINI Sulmues Krahu          
14 Jasin VEHEBI Sulmues          
9 Ditëlind RESHITI Sulmues

FOTOGRAFI

STAFI I KF OPOJA

Zekri Alija1

Emri Mbiemri: Zekri Alija
Data e lindjës: 01/07/1988
Vëndi i lindjës: Bresanë
Mosha: 30
Gjatësia: 1,81 m
Pozita: Portier
Këmba e preferuar: e Djathtë

Iljaz Iljazi12

Emri Mbiemri: Iliaz Iliazi
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Portjer
Këmba e preferuar:

Nderim Kryeziu3

Emri Mbiemri: Nderim Kryeziu
Data e lindjës: 07/07/1996
Vëndi i lindjës: Dragash
Mosha: 22
Gjatësia: 1,86 m
Pozita: Mbrojtës
Këmba e preferuar: e Majtë

Haris Veseli5

Emri Mbiemri: Haris Veseli
Data e lindjës: 09/11/1998
Vëndi i lindjës: Prizren
Mosha: 20
Gjatësia: 1,84 m
Pozita: Mbrojtës
Këmba e preferuar: e Majtë

Ilir Sallahi2

Emri Mbiemri:
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Mbrojtës Krahu
Këmba e preferuar:

Fadil Trupaj19

Emri Mbiemri: Fadil Trupaj
Data e lindjës: 19/05/1996
Vëndi i lindjës: Kosavë
Mosha: 22
Gjatësia: 1,70 m
Pozita: Mbrojtës
Këmba e preferuar: të dyjat

Ahmed Shabani

Emri Mbiemri: Ahmed Shabani
Data e lindjës: 28/06/2001
Vëndi i lindjës: Dragashë
Mosha: 17
Gjatësia: 1,68 m
Pozita: Mbrojtës
Këmba e preferuar: e Djathtë

Driton Sinani4

Emri Mbiemri: Driton Sinani
Data e lindjës: 14/07/1995
Vëndi i lindjës: Dragash
Mosha: 23
Gjatësia: 1,69 m
Pozita: Mesfushorë
Këmba e preferuar: e Djathtë

Elbasan Batjari10

Emri Mbiemri: Elbasan Batjari
Data e lindjës: 24/01/1993
Vëndi i lindjës: Linc
Mosha: 26
Gjatësia: 1,74 m
Pozita: Mesfushorë
Këmba e preferuar: e Djathtë

Ardit Kryeziu

Emri Mbiemri:
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Mesfushor
Këmba e preferuar:

Ensar Kryeziu

Emri Mbiemri:
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Mesfushor
Këmba e preferuar:

Brikend Krasniqi8

Emri Mbiemri:
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Mesfushor Ofenziv
Këmba e preferuar:

Nadir Flugaj11

Emri Mbiemri: Nadir Flugaj
Data e lindjës: 10/09/1998
Vëndi i lindjës: Dragash
Mosha: 20
Gjatësia: 1,77 m
Pozita: Mesfushorë
Këmba e preferuar: e Djathtë

Arlind Llutfiu18

Emri Mbiemri: Arlind Llutfiu
Data e lindjës: 04/06/2000
Vëndi i lindjës: Dragash
Mosha: 18
Gjatësia: 1,81 m
Pozita: Mbrojtës
Këmba e preferuar: e Djathtë

Arbias Zymeri22

Emri Mbiemri:
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Anësor
Këmba e preferuar:

Ahmed Kamberi7

Emri Mbiemri: Ahmed Kamberi
Data e lindjës: 26/06/1993
Vëndi i lindjës: Bresanë
Mosha: 25
Gjatësia: 1,67 m
Pozita: Sulmuës
Këmba e preferuar: e Djathtë

Jaser Mejzini21

Emri Mbiemri: Jaser Mejzini
Data e lindjës: 17/06/1996
Vëndi i lindjës: Kosavë
Mosha: 22
Gjatësia: 1,65 m
Pozita: Sulmues
Këmba e preferuar: e Majtë

Jasin Vehebi14

Emri Mbiemri:
Data e lindjës:
Vëndi i lindjës:
Mosha:
Gjatësia:
Pozita: Sulmues
Këmba e preferuar:

Ditëlind Reshiti9

Emri Mbiemri: Ditëlind Reshiti
Data e lindjës: 29/08/1990
Vëndi i lindjës: Bresanë
Mosha: 28
Gjatësia: 1,78 m
Pozita: Sulmuës
Këmba e preferuar: e Djathtë