Në kuadër të 15 Qershorit – Ditës së Çlirimit të Komunës sot filluan aktivitet kushtuar kësaj dite.

Aktivitetet filluan me akademin soleme ku të pranishëm ishin asambleistët e kuvendit komunal, përfaqësues të OVL-së, familjar të dëshmoreve, komandanti i polici e qytetar tjere, akademi kjo e cila filloi me himnin kombëtar e shtetëror si dhe një minutë heshtje në nderim të deshmorëve.

Kryetari Shaban Shabani shprehu falendërime të thella për familjaret e dëshmorëve si dhe të gjihta ata që ndihmuan deri në çlirimin e Kosovës, e uroi të gjith të pranishmit në sallë për këtë ditë.

Aktivitetet vazhduan me homazhe në varrezat e dëshmorëve në Dragash dhe në fshatin Buqe ku dhe u vëndosen kurora e lule tek shtatorja e Adem Jasharit, varri i Ruzhdi Berishës e shum të rëneve për liri.

Aktivitetet do të vazhdojnë me datë 15 e 16 Qershor ku do të mbahën garat tradicionale të kuajve e të pelihvaneve.

©TVOPOJA