Imazhi i munguar plotë 63 vjet nga UDB-ja e aso kohe e banorit të fshatit Brrut të komunës së Dragashit shkruan sot televizioni Opoja.

Pas shumë torturave mizore të regjimit të aso kohe në Aksionin famëkeq të Pushkëve të dimrit të viteve 1955-1956 e një vit vuajtje nga pasojat, me 13 Mars 1957 ndërroi jetë Milaim Sh. Skënderi nga fshati Brrut i komunës së Dragashit.
Familjarët e tij deri në këtë përvjetor nuk arritën të gjejnë qoftë edhe një fotografi të vetme për gjyshin e tyre.
Shërbimi i regjimit Jugosllav “UDB-ja” ishte angazhuar aqë shumë sa që edhe një fotografi e vetme e tija nuk egziston në sirtarin e familjes Skënderi.

Nga gojëdhenat e të moshuarve të fshatit, Milaimin e përshkruajn si një plakë Patriot i urtë dhe bukë dhenës ashtu siç e don tradita shqiptare.

Nga informacionet të cilat pasardhësit e Milaimit posedojn thonë se ai kishte pasur të kryer në aso farë kohe një Kurs në Medrese.

Familjarët në këtë 63 vjetor të përmalluar edhe vetëm për një imazh të gjyshit të tyre.
Në përkujtim të Gjyshit të tyre ata kishin vendosur në mungesë të një imazhi të tij të përdorin Plisin Shqiptarë.