Nga sotë kemi hyrë në javën e festivalit të parë mbarkombëtar që po organizohet nëkomunën tonë, Opoja Vallëzon do të quhët festivali i cili organizohet nga SHKA Bresana në mbeshtetje të kuvendit komunal për nder të njëzet vjetorit të kësaj shoqërie kulturore si dhe ditëve të diasporës, organizim ky i cili pretendohët të shëndrrohet në një festival tradicional të përvitshëm.
Televizioni Opoja si sponzor medial ka mësuar se cilat janë ansamblet pjesëmarrëse dhe netët në të cilat do të prezentojnë në “Opoja Vallëzon”:
Nata e Parë
Ansambli “Bresana” Bresanë
Qendra Kulturore “Kaqaniku” Kaqanik
Ansambli “Shqiponja” Saraj-Shkup
Ansambli “Visaret e Krrabës” Tiranë
AKV “Kemajl Azizi” Viti
SHKA “Agimi” Prizren
 

Nata e dytë
SHKA “Tingujt e Vendlindjes” Stagov-Kaqanik
Grupi Folklorik – Lezhë
SHKA “Sharri” Hani i Elezit
Ansambli “Rugova” Pejë
Ansambli “Emin Duraku” Zhur (Mysafir)

Nata e tretë
AKV “Prishtina” Prishtinë
SHKA “Komorani” Komoran
Grupi Polifonik “Kalivac” Memalijaj
SHKA “Shote Galica” Drenas
Ansambli i Qytetit “Obiliq” Obiliq

Pjesë e agjendës
Vizita në mini-muze nga ora: 14:00 në shtëpin e kulturës “Alajdin Xhezairi” Bresanë
Defileu i ansambleve nga ora: 18:00

©TVOPOJA