Shoqata e Afaristëve SHARRI përkrahë vendimin e Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës 100 % ndaj produkteve me prejardhje nga Serbia e Bosnja dhe pa dyshim ky vendimi është më i duhuri i vendosur në këtë moment.

Taksa e vendosur kundrejt produkteve Serbe jo vetëm që do të detyroj që Serbia ti ndryshoj qendrimet e veta por domosdoshmërisht do të ket edhe efektin e vet edhe tek prodhuesit vendor, të cilët padyshim i kan produktet 100 % më të sigurta se produktet që vijn nga Serbia.

Efekti I takses do të jetë edhe stimulues për shtimin e kapaciteteve prodhuese, rritjen e numrit të punëtoreve

Kosova vetëm në sektorin e përpunimit të qumështit dhe mishit ka kapacitete jo ti plotësoj kërkesat e tregut të Kosovës po dhe të exportoj.

Pse ne duhet të blejm produkte qumështi ose mishi nga Bosnja ku ajo është rreshtuar përkrah Serbis kundër Kosovës?

Urojm që ky vendim i Qeveris të jet I qëndrueshëm dhe ne si Shoqatë e Afaristëve Të Dragashit e përkrahim deri në fund dhe njëkohësisht zotohemi se do të bëjm maksimumin që qi përgjigjemi kërkesave të tregut pa abuzime. njëkohësisht apelojm tek institucionet që të reagojn në rastet e abuzimit me qmime nga biznese e papërgjegjshme.

Dragash 22.11.2018