Pushtetaret aktual erdhen ne pushtet me ndihmen e te ashtuquajturve “makelele,boshkovska,limanovska,gruevska” e shume emra dhe mbiemra te pa njohur per trevat tona te komunes se Dragashit,perkatesish te Sharrit. Ardhja e pushtetit u komentua ne menyra te ndryshme ,me fjale dhe epitete te ma te ndryshmet.Pra,erdhen si erdhen e ditur per te gjithe,qytetetaret dhe partit tjera garuese i pranuarn edhe pse erdhen ndryshe!Partite garuese ne zgjedhjet e 22 tetorit 2017 edhe pse i publikuan parregullsit,keta erdhen ne pushtet,me ndihmen e partive boshnjake,gorane dhe te listes serbe.

Edhe pse i publikuan parregullsite e zgjedhjeve,disa i pranuan,disa i kundershtuan,pa ndonje efekt.Pushteti u formua me kualicione dhe dallavere nga ma te ndryshmet.U emrua edhe stafi udheheqes i komunes,me emra te pa njohur per publikun! Pasi u mesuan emrat e drejtorve te rinje,filluan edhe pyetjetkush eshte ky drejtor,kush eshte ai,nuk i njihte askush,nuk i njihnin as komshit e vet,disa nga ta ash bashkefshataret e tyre.Por shumica e qytetarve thane qe mire u bo,se ndoshta jane te pa koruptuar dhe te vendosur per t`i quar gjerat perpara!Edhe pse u etiketuan me nofken “axhami”,ata filluan punen,u ulen neper karrika te buta dhe te ngrohta.

Pa e ditur shumica e ketyre axhamive se si kryhen punet e shtetit dhe kerkesat e qytetarve.Keta axhami moren keshillat e atyre te parve te tyre pushtetar, planet dhe projektet e tyre i vazhduan ne vazhdimsi,bile edhe ma te theksuara! Lindi edhe fjala tjeter popullore”shkoj Jenuzi,erdhi domuzi”. Keta axhami filluan punen,aty ku e kishin lene paraardhesit e tyre!Filluan punesimet,edhe ashtu me par nepotizmi ishte pjes e pushtetit te kaluar,keta axhami e bene punesimin me nepotizem edhe me te thekesuar.

Punesimet u bene pa konkurse,pa kritere dhe me nepotizem!U ngarkua administrata komunale edhe ashtu e sterngarkuar,u mbajten ne pune punetoret me kontrata mbi veper,mbahen ne pune edhe punetor te akuzuar per tentimvrasje ddhe shume pa rregullsi tjera,te cilat po te numrohen te gjitha ,nuk do te kishte leter qe do t`i zente!Skandalt e ketyre axhamive nuk kan te ndalur,qysh nga fillimi i pranimit te puntorve te arsimit qe ishte edhe skandali me i dukshem i ketyre axhamive,e deri te skandali i fundit me zgjedhjen e drejtorve dhe mesuesve me te mire te shkollave te komunes se Sharrit,qe per qytetaret jane ber te njohura para pak ditesh!Shumica e qytetarve dhe punetorve te arsimit jane habit me zgjedhjet e DKA-s.

Te gjithe kane pyetur a thua se cilat kritere i ka marr DKA-ia,per zgjedhjen e me te mireve ne arsimin e komunes? Disa kan ardh ne perfundim se shumica e atyre qe kan qen ne gare nuk e kan plotesuar kriterin e njohhur vetem per DKA-ne,te tjerret kan menduar se kriteret kan qen te vecanta qe te tjeret nuk kan mundur ta plotesojne, ku shumica e puntorve tjer nuk kan mundur ta plotesojne,sepse mesiguri eshte i veçant dhe nuk mund ta plotesojne kurre!!!! “Axhamive” te pushtetit komunal vite te mbare,dhe profitabbil per ta dhe bashkemendimtarve te tyre!!!!!