Në festivalin letrar ndërkombëtar “Shkëndijat Letrare 2019” në mesin e 160 konkurrentëve nga vendet e Ballkanit si; Mali i Zi, Bosnia dhe Herzegovina, Slovenia, Kroacia, Bulgaria, Serbia dhe Sllovakia shpërblehet me çminin “Poetja më e mirë e huaj” si përfaqësuese e Kosovës.

Autorja në një prononcim për Tv Opoja shprehet se për të ishte një përvojë e bukur dhe që e ka bërë të ndihet e nderuar.

Festivali gjithashtu ka mundësuar pëkthimin në maqedonisht dhe botimin në përmbledhjen poetike me poezitë e të gjithë finalistëve.