Në prag të mbledhjes se dy qeverive shqiptare që do të mbahet nesër në Pejë, përfaqësues të dy qeverive shqiptare kanë marrë pjesë në zbulimin e shtatorëve të Ymer Prizrenit, Abdyl Frashërit dhe Sylejman Vokshit.
Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, i ka vlerësuar lartë këto figura.
Limaj ka thënë se qyteti i Prizrenit është zbukuruar edhe më shumë më shtatorët e tre heronjve.
Shqiptarët sipas Limaj, do t’i nderojnë përjetë e mot të gjithë ata që trasuan rrugën lirisë.

Statusi i plotë i Limajt:
Në prag të Festës Kombëtare të 28 Nëntorit dhe në kuadër të shënimit të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit-Skënderbeu, në qytetin historik të Prizrenit, së bashku me Qeverinë Shqiptare përuruam shtatoret e figurave të ndritura kombëtare; Ymer Prizrenit, Abdyl Frashërit dhe Sylejman Vokshit.
Këta tre burra të mëdhenj të kombit ishin ideatorët dhe burrështetasit e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.
Shqiptarët do t’i nderojnë përjetë e mot të gjithë ata që trasuan rrugën drejt lirisë.
Përgëzime autorëve të këtyre shtatoreve të cilat zbukuruan qytetin e Prizrenit!
Lavdi jetës dhe veprës të Ymer Prizrenit, Abdyl Frashërit, Sylejman Vokshit dhe gjithë delegatëve të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit! FL