Gjdo ditë e me tepër po vije duke u shtrëmbëruar Historia e Kosovës por edhe e Shqiptareve në përgjithësi.

Është për tu ardhë keq se si përbuzë dhe hidhet poshtë , e kaluara jonë e lavdishme . Nuk duhet të shkojë shumë larg në Histori për të shikuar se si gjithmonë Historia jonë nuk është treguar siq ishte dhe siq duhej të tregohej , por gjithmon është shtrëmbëruar nga fqinjet tanë . Nese e shikojm se çfar bëhet me historin e cila është zhvilluar hiq më largë se 21 vite , është për tu ardhur keq .

Po a është duke u shtrembëruar historia për shkakun tonë apo të historianeve , për mendimin timë , historianët mundë ta kenë një pjesë të vogël të fajit , por një pjes shumë e vogël . Për mendin timë fajin kryesor e ka shteti i cili Historis si Shkencë kurrë nuk i ka dhënë atë rëndësi që e ka , dhe që e meritonë . Asnjeherë nuk bëhet reagim kur historia jonë nuk po thuhet siç duhet por po thuhet siç dëshirojnë , fqinjët tonë por edhe shtetet tjera .

Një shembullë i tillë i shtrembëeimit është edhe kjo pjesë kurë nënqmohet gratë shqiptare. Ti nënqmosh gratë shqiptarë , si kinse ato kanë qenë të pa arsimuara , të prapambetura e gjëra nga më të kotat është vërtet për tu ardhë keq , kur e dimë se këto libra , shkrime bien në dorë e njerëzve të cilët nuk e dinë Historin tonë dhe nuk kanë njohuri për të , atëher ne paraqitemi në sytë e tyre si njerëz të prapambetur e të pa ditur . Se sa kanë qenë të arsimuara grat dhe nënat shqiptare , do ti përmendë disa siq ishtë : Mbretëresha Teutë , Dora D’Istria , Nëna Terez , Shotë Galica , Xhevë Lladrovci e qindra e qindra të tjere që meritojnë të ndrihen në piadestalin më të lartë .
Gjëja tjetër e tmerrshme është të quash Masakrën e Reçakut si incident e jo Masakër .

E shumë e shumë gjëra të tjera qe po shtrembërohen . Për këto padyshim nuk kanë gishtë Historianët Shqiptarë , por ata historiantë të shteteve tjera , por nuk duhet lejuar që të na nënqmohët kështu Historia e të ofendohemi për gjdo ditë . Shteti duhët të reagojë që të mos bëhën gabime të tilla , ndaj historisë tonë .


Autor: Hysen Bojaxhiu
(Pikëpamjet e shprehura në këtë opinion, nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe pikëpamjet e redaksisë sonë)