Fitim Tefiku nga Bresana e Opojës ditë më parë ishte në trajnimin e organizuar nga Federata e Badmintonit të Kosovës e në këtë organizim morën pjesë të gjithë Trajnerët dhe Referat ku u pritë nga Kryetari i saj .
Tefiku më tej për Tv Opoja tregoj se është përzgjedhur si anëtar i komisionit mbikëqyrës për gara në 4 vite të ardhëshme nga Federata e Badmintonit.

Që nga 21 dhjetori i vitit të kaluar Kosovës i është shtuar edhe një sport, i cili tashmë është edhe pjesë e Komitetit Olimpik të Kosovës. Fjala është për sportin e badmintonit, i cili e ka shtuar numrin e sporteve të pranuara në shtëpinë numër një të sportit kosovar – KOK.
Kryetar i kësaj Federate është zgjedhur profesori i kulturës fizike dhe i sportit Jeton Nebiu, e nënkryetar është zgjedhur Lulzim Haziri, përderisa anëtarë të Bordit të kësaj Federate janë: Blerim Sylejmani, Arlind Hajdari, Agron Sheremeti dhe Afrim Morina.

Themelimi i Federatës së Badmintonit është inciativë e Jeton Nebiut por që në këtë drejtim ka ndihmuar shumë edhe kryetari i KB Prishtina, Pëllumb Kallaba, por edhe bashkëpunëtorë të tjerë profesionalë”, në themelimin e Federatës së Badmintonit të Kosovës kanë ndihmuar edhe profesorë të edukatës fizike, si dhe në themelimin e federares kanë dhënë kontribut edhe profesorët Abedin Bahtiri dhe Jeton Havolli.
Federata e Badmintonit e Kosovës ndoshta është federata me numrin më të vogël të klubeve, kjo për faktin se deri më tash në Kosovë janë vetëm 7 klube që funksionojnë në katër qytete të Kosovës.
Kështu Prishtina ka dy klube (Prishtina, Ulpiana), Peja (Dardania), Prizreni (Spin), Gjilani (Don Bokso, Gjilani) dhe Kamenica (Arbëria).

Historia e badmintonit:
Sporti i badmintonit daton që para 2000 vjetësh, ndërsa Federata Botërore e Badmintonit është themeluar në vitin 1934. Selia e kësaj Federate është në kryeqytetin e Malajzisë, Kuala Lumpur, dhe në krye të saj është Poul-Erik Hoyer Larsen. Deri më tash, pa e llogaritur Federatën e Badmintonit të Kosovës, anëtarë të kësaj Federate janë 176 federata kombëtare anekënd botës. Badmintoni është sport garues, i cili luhet në pesë kategori: individuale (meshkuj e femra), çifte (meshkuj e femra) dhe çiftet e përziera.

Klubi i parë i badmintonit: (Bath Badminton Club) është themeluar në vitin 1877 në Angli, ndërsa në vitin 1893 Lidhja e Badmintonit e Anglisë i ka paraqitur rregullat e para të këtij sporti, të cilat përngjajnë shumë me rregullat aktuale. Për herë të parë badmintoni në Lojërat Olimpike është luajtur në vitin 1992, në Barcelonë.