Hasi Jehon (Eho i Hasit) mbahët në fillim të majit në fshatin Gjonaj, 15 km larg Prizrenit. Rreth 20 ansamble nga i gjithë vendi mblidhen këtu në trevën e Hasit për të bërë muzikë dhe valle, pjes e këti festivali si çdo vitë edhe këtëvit do jet edhe SHKA Bresana.

“Festivali Hasi Jehonë” shikohet çdo vit deri nga dhjetë mijë vizitorë nga Kosova dhe jashtë saj. Në këtë eveniment shumë grupe artistike nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Mali i Zi paraqesin vlerat e tyre popullore dhe burimin e muzikës tradicionale.

Këtë vitë ky festival do zgjas tre ditë e do filloj me 3 Maj, datë kjo në të cilën cilën do përformoj edhe ansambi i vetëm nga Opoja, SHKA “Bresana” nga Bresana.

Ansambli Bresana cilsohët si ambasadore e kulturës dhe traditës Opojane, posaqerisht në këtë festival ky ansambel shfaqi për vite të tëra traditen unike Opojane e arriti që shumë vite të shpallet edhe si fituese e këtij festivali e edhe shumë festivaleve tjera në trojet tona.

©TVOPOJA