Pronarë të furrave në Kosovë e shfrytëzuan mirë vendimin e Qeverisë për vendosjen e taksës prej 10 për qind në produktet që vijnë nga Serbia duke shtrenjtuar çmimin e bukës nga 30 centë sa ishte deri më tash në 40 centë sa është bërë tani.
Por kësaj ngritjeje nuk pritet t’i gëzohen edhe gjatë, pasi Inspektorati i Tregut, që vepron në kuadër të MTI-së, ka filluar me monitorimin e çmimeve në treg dhe shpreson në rikthimin e mëparshëm të çmimit të bukës
Vendosja e taksës prej 10 për qind në produktet që vijnë nga shteti serb dhe nga Bosnja ka shërbyer për pronarët e furrave të Kosovës të përfitojnë në biznesin e tyre duke ngritur çmimin e bukës.

Kjo ngritje nuk pritet të jetësohet edhe gjatë pasi kreu i MTI-së, Endrit Shala, po paralajmëron eliminimin e kësaj marrëveshjeje që ai preferon ta quajë “të fshehtë”.
Në një deklaratë dhënë gazetës “Zëri”, ministri Shala ka mohuar pretendimet se ngritja e çmimit të bukës është bërë si pasojë e vendosjes së taksës.
Sipas tij, nëse ngritja e çmimit do të bëhej në proporcion me vendosjen e taksës, atëherë çmimi i bukës do të duhej të rritej vetëm për 10 për qind nga 30 centë në 33 centë e jo në 40 centë siç është rritur aktualisht.