Në një urdhëresë administrative të publikuar sot në faqen zyrtare të komunës së Dragashit lajmërohen të gjithë qytetarët e komunës së Dragashit se përdorimi i mjeteve piroteknike është rreptësisht i ndaluar.
Andaj inspektorati në Dragash së bashku me Policinë e Republikës së Kosovës do të janë mbikqyrës të qdo llojë shkelje që bëhet në përdorimin e mjeteve piroteknike.

Ndalesa vlen nga data 18 Dhjetor deri në datën 15 Janar të vitit 2020 përsonat të cilët veprojnë në kundërshtim të kësaj urdhëresë do të ndëshkohen sipas ligjit në fuqi thuhet në njoftimin zyrtar të komunës së Dragashit përcjellë Tv Opoja.
Nga njoftimi i bër publik është parapar që me datë 31 Dhjetor të vitit 2019 duke filluar nga ora 23:00 deri më datë 1 Janar të vitit 2020 konkretisht në orën 00:30 është lejuar të përdoren mjetet piroteknike.
Urdhëri është hyrë në fuqi thuhet me tëj në njoftimin zyrtar të komunës së Dragashit dhe se do të zbatohet nga inspektorati komunal.