Nga lista e fituesve të vendeve të para në Garat Nacionale Për Kreativitetit Kulturor dhe Mendimit Kritik në nivel nacional kemi edhe fitues nga komuna e Dragashit.
Vendet e dyta në klasën e II:
Amir Besim Guraj “Ulina” – Art muzikor
Blerta Afrim Beqiraj “Ulina”-Art muzikor
Vendet e dyta në klasë të VII:
Merxhane Milaim Iljazi “Ilmi Bahtijari” – Art muzikor
Vendet e treta në klasën e X
Grupi “28Nëntori”:
Agan Negjip Kalanderi
Meleqe Sevim Avdullahu
Hamide Iljaz Tertini
Rreze Muhidin Myrtezani
Artine Mentor Misini
Resul Birsin Shabani
Erzan Dritan Qengaj “Ruzhdi Berisha” – Teatër
Vendin e dytë klasa e XII
Gentiana Zyber Mejzini “Ruzhdi Berisha” – Art muzikor.

Me respekt
Drejtori i Arsimit në Dragash
MSc.Vloran Cenaj