Sipas studimeve, të konsumosh boronica çdo ditë, ul rrezikun për të zhvilluar sëmundje të zemrës.

Shkencëtarët gjetën tek të rriturit në peshë, të cilët konsumonin 150 gramë të frutave çdo ditë, kishin rritur rrjedhjen e gjakut dhe arteriet më pak të ngurta.

Hulumtuesit kalkuluan se kjo do të zvogëlonte rrezikun e sëmundjeve të zemrës, vrasësi kryesor në botë, nga 12 deri në 15 për qind.

Shkencëtarët në Universitetin e Anglisë Lindore testuan efektet e të ngrënit boronica çdo ditë në 138 të rritur mbipeshë. Ata ishin të gjithë të moshës 50-75 vjeç dhe kishin sindromë metabolike, termin mjekësor për një kombinim të diabetit, presionit të lartë të gjakut dhe obezitetit./mapo