“BBC” e “Reuters” kanë raportuar për vendimin e Qeverisë së Kosovës për rritje të taksës ndaj mallrave serbe nga 10 në 100 për qind.
Mediat kryesore ndërkombëtare kanë përcjell lajmin e vendimit të Qeverisë së Kosovës për rritje të taksës ndaj mallrave serbe nga 10 në 100 për qind.

“BBC” e ka përshkruar vendimin si “goditje e Kosovës ndaj Serbisë”,
Kurse, agjencia e lajmeve “Reuters” shkruan se vendimi i Qeverisë u kërkua gjithashtu të ndalohet hyrja e ndonjë malli që nuk e ka adresuar Kosovën me emrin e saj kushtetues, Republika e Kosovës, të cilën Serbia dhe Bosnja nuk e njohin.
Edhe mediat e huaja amerikane, britanike, franceze dhe të tjera kanë shkruar për këtë vendim të Qeverisë së Kosovës.