Ditën e dielë më datë 05 Maj 2019 do të organizohet akademia përkujtimore për ndër të ditës së dëshmorëve të Sharrit.
Andaj organizata e veteranëve të luftës të ushtrisë çlirimtare të Kosovës në Sharr fton te gjithe qytetaret e Dragashit që të marrin pjesë në këtë akademi përkujtimore .
Kjo akademi do të fillojë në orën 11:00 në sallën e Shtëpisë së Kulturës në Dragash dhe duke vazhduar me homazhe tek shtatorja e Adem Jashari në qytezën e Dragashit duke bërë homazhe edhe varrezat e dëshmorëve në Dragash e në fshatin Buçe si dhe duke vizituar Lapidarin e dëshmorit Abdurrahaman Gerdellaj në fshatin Rrenc.