Drejtuesit e shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit” pas një takimi të zhvilluar me liderin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti , kryetarin e Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, dhe me drejtorin komunal të Mirëqenies Sociale, Fejzë Kabashi, kanë bërë të ditur se për nder të 28 Nëntorit, do të shpërndahen çelësat e shtëpive për 28 familje nevojtare.

Sipas tyre, për ndërtimin e 20 prej këtyre shtëpive ka kontribuar edhe Komuna e Prizrenit me material ndërtimor me nga 5 mijë euro.

Nga ana tjetër Kurti dhe Haskuka kanë vlerësuar punën e kësaj shoqate bamirëse, duke theksuar se ajo po e kryen një detyrë që shteti nuk po e bën, sidomos me shërbimin në kuzhinën popullore si edhe sigurimin e strehimit për ata që jetojnë në kushte të vështira ekonomike.

Drejtori i SHB “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati, pas takimit ka njoftuar se mysafirët e sipërpërmendur i ka informuar rreth aktiviteteve të shoqatës, si edhe punës së kuzhinës humanitare në Prizren, ku ushqehen çdo ditë 300 persona me nga një shujtë ditore.