Faktorët e rritjes së çmimit të bukës në Kosovë

Vendosja e taksës fillestare prej 10 për qind nga ana e Qeverisë së Kosovës për produktet e Serbisë dhe Bosnjës së Hercegovinës,...

Prezantohet dizajni i Autostradës Prishtinë – Merdare

Në prezantimin e Dizajnit preliminar për Autostradën Prishtinë – Merdare, ku morën pjesë ministri Pal Lekaj dhe drejtuesit e këtij projekti, ku...

Kosova mund të hyjë në krizë buxhetore

Nëse nuk arrihet të votohet në Kuvend Projektligji i buxhetit për vitin 2019, Kosova mund të shkojë në krizë buxhetore.

Valon Tolaj zgjidhet në pozitën e drejtorit menaxhues të AKP-së

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) njofton se në mbledhjen e fundit të Bordit ka zgjedhur Valon Tolajn në pozitën e drejtorit menaxhues. AKP sipas një...

Bie çmimi i naftës

Çmimet botërore të naftës kanë rënë në nivelin më të ulët për më shumë se një vit. Rënia e çmimit të naftës ka ndodhur...

Nënshkruhet marrëveshja për eksport nga Kosova pa taksë në këto shtete

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala ka bërë të ditur se sot ka nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit me vendet e EFTA-s. Sipas ministrit...

MTI-ja kërkon nga furrtarët ta kthejnë çmimin e mëparshëm të bukës

Pronarë të furrave në Kosovë e shfrytëzuan mirë vendimin e Qeverisë për vendosjen e taksës prej 10 për qind në produktet që vijnë nga...

Autostradat i kushtojnë ‘kuletës’ së shtetit afër 80 milionë euro

Buxheti për vitin e ardhshëm vlerësohet të arrijë në 2.3 miliard euro sipas projekt-buxhetit të propozuar nga Qeveria. Sikurse viteve të kaluara, edhe vitin e...

Kosova humbi 36 milionë euro nga MSA-ja

Nënshkrimi i Marrëveshjes për Stabilizim-Asocimit (MSA), nga Kosova me Bashkimi Evropian, para gati tre viteve, ka ndikuar në inkasimin e të hyrave për buxhetin...

Taksa për importet pritet t’i lëvizë çmimet në Kosovë

Vendosja e taksës prej 10 për qind për importet nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina nga ana e Qeverisë së Kosovës, pritet të prekë...